Æresmedlemmer i Bødalen IF

Det har aldri vært noen skriftelige kriteria for å bli utnevnt til Æresmedlem i Bødalen IF. Det har imidlertid opp gjennom årene blitt en tradisjon at i forbindelse med meget runde foreningsjubileum, så har man utnevnt Æresmedlemmer. Det har også vært en tradisjon at det til enhver tid sittende styre har ansvaret og skal  sørge for at de som virkelig har gjordt seg fortjent til en slik oppmerksomhet, mottar denne hedersbevisning.

Et Æresmedlemskap markeres med et BIF-merke med krans (se forsiden), som utdeles ved en passende anledning, gjerne en jubileumsfest. Dessuten skal Æresmedlemmets bilde bli hengt opp på BIF-huset. Et Æresmedlem betaler ikke kontingent og har fri adgang til foreningens arrangementer for livstid. 

1 – Ludvig Johansen Bjerknes

  ( 1/9-1876 – 3/6-1967). Utnevnt 27.april 1927. Ludvig var foreningens stifter og første formann. I hans hjem (Slemmestadveien 36 ) så Bødalen IF dagens lys i 1.april 1917. Ludvig var formann i 4 perioder, 1917, 1919, 1920 og 1927. Han ble stadig valgt til å forhandle med grunneiere om områder til fotballbane. Han nedla et stort arbeid med klubbens administrasjon i de første årene og deltok særdeles aktivt i de første 3 baneprosjektene. 15. april 1928 ble han, for sin innsats og interesse, utnevnt til æresmedlem.  

2 – Rolf Granlund

( 4/10-1921  – 17/8-2002 ) Utnevnt 5. juni 1945. Fotballagets keeper og politimannen som satt i tysk fangenskap under krigen, ble utnevnt til æresmedlem. Han var det eneste aktive medlem av Bødalen IF som hadde gjennomgått nesten 5 år i tyske konsentrasjonsleire. Rolf var en aktiv fotballsparker som 20 åring da han ble fengslet.

(Rolf Granlund bostatte seg  på Nesstun ved  Bergen og fulgte med på utviklingen i Bødalen, et sted han aldri glemte. )

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: